top of page

White Paper “An Exploration of Graduate Profiles by Industry”

Έγινε ενημέρωση: 8 Ιουν 2023

Ανακαλύψτε εάν οι απόφοιτοι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας έχουν ό,τι χρειάζεται για να αποδώσουν και να αναπτυχθούν μέσα στον οργανισμό σας και πώς το προφίλ των ικανοτήτων τους διαφέρει ανά industry.


Καθώς η αγορά εργασίας για τους graduates συνεχίζει να εξελίσσεται, οι οργανισμοί αναζητούν πιο σταθερές τάσεις και απτά δεδομένα για τη δημιουργία της στρατηγική πρόσληψης σε entry-level θέσεις.


Το white paper, με τίτλο "An Exploration of Graduate Profiles by Industry", διερευνά τις διαφορές στα προφίλ ικανοτήτων μεταξύ των graduates στους διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας.

Αναλύοντας τις πρόσφατες βαθμολογίες, από σχεδόν 20,000 υποψηφίους που είχαν υποβάλλει αίτηση για θέσεις εργασίας σε διαφορετικούς κλάδους, της αξιολόγηση του SHL Graduate Solution (8.0) η οποία μετρά ικανότητες όπως: ανάληψη ευθύνης, μαθαίνει γρήγορα, δημιουργεί νέες ιδέες, προσαρμόζεται γρήγορα κλπ η έρευνα προσδιόρισε 11 βασικές ικανότητες που θεωρούνται ως προγνωστικές για την επιτυχία σε ρόλους graduate.


Τα αποτέλεσμά είναι τα εξής:

  • το τυπικό προφίλ για έναν graduate που εισέρχεται στο εργατικό δυναμικό σήμερα χαρακτηρίζεται από τρεις βασικές ικανότητες: να αναλαμβάνει την ευθύνη, να διαχειρίζεται τις αναποδιές και την κριτική και να προσαρμόζεται στην αλλαγή,

  • αλλά και τρεις ικανότητες για ανάπτυξη: την ανάλυση πληροφορίας, να προσπαθεί να επιτύχει, και να χρησιμοποιεί το χρόνο αποτελεσματικά.


Παρόλα αυτά, μέσα από την έρευνα εντοπίστηκαν επίσης διαφορές στα προφίλ ικανοτήτων των graduates σε εννέα κλάδους.


Χαρακτηριστικά:

  • Στον κλάδο της συμβουλευτικής, μια ικανότητα που ξεχώρισε σαν το δυνατό σημείο των graduates είναι το Working to High Quality Standards.

  • Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι απόφοιτοι έχουν 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να σημειώσουν υψηλή βαθμολογία στο Learns Quickly σε σχέση με τον μέσο όρο.

  • Στον κλάδο της ενέργειας, οι απόφοιτοι έχουν 2 φορές υψηλότερη βαθμολογία στο Fosters Team Cohesion σε σχέση με τον μέσο όρο.


Γι αυτό οι οργανισμοί πρέπει να κατανοήσουν στο έπακρο τα ταλέντα που προσλαμβάνουν προκειμένου να δημιουργηθεί το εργατικό δυναμικό που χρειάζονται για το μέλλον. Τα βασικά takeaways για τους οργανισμούς από την έρευνα μας είναι:

  1. Να προσαρμόσουν τα κριτήρια των προσλήψεων τους.

  2. Να δώσουν αρκετές ευκαιρίες τους graduates.

  3. Να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που συλλέγουν κατά τη διαδικασία πρόσληψης τους.


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το white paper «An Exploration of Graduate Profiles by Industry» για να ανακαλύψετε πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις πρωτοβουλίες πρόσληψης, διατήρησης και ανάπτυξης των graduates του οργανισμού σας.

bottom of page