top of page

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις προσλήψεις πτυχιούχων το 2022

Έγινε ενημέρωση: 8 Ιουν 2023

Η πανδημία ανάγκασε πολλούς οργανισμούς να αλλάξουν τη στρατηγική προσλήψεων νέων πτυχιούχων. Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τις ενέργειες προσλήψεων σας.


Δεν προκαλεί έκπληξη, το γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε ριζικά τον τομέα της εργασίας. Ο μετασχηματισμός έχει επισπευσθεί σε πολλούς οργανισμούς παγκοσμίως: η εξ’ αποστάσεως και η υβριδική εργασία είναι εδώ για να μείνουν, επομένως οι δεξιότητες που απαιτούνται έχουν αλλάξει. Οι πρόσφατες προκλήσεις έχουν επιφέρει αλλαγές και στην επιλογή ταλέντων (talent acquisition), και ειδικότερα στην πρόσληψη πτυχιούχων. Οι οργανισμοί αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν πώς προσελκύουν, επιλέγουν και αναπτύσσουν άτομα.


Δεν είναι, όμως, μόνο οι οργανισμοί που έχουν επηρεαστεί καθώς οι νέοι πτυχιούχοι είχαν μια διαφορετική εμπειρία σπουδών σε σχέση με εκείνους που αποφοίτησαν τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω της πανδημίας, οι νέοι απόφοιτοι έχουν χάσει πολύτιμες εμπειρίες στο πανεπιστήμιο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν είχαν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε οργανισμούς. Ως εκ τούτου, οι οργανισμοί δεν θα πρέπει να αναμένουν το ίδιο σύνολο δεξιοτήτων και εμπειριών από τους πρόσφατους graduates όπως ανέμεναν από τις προηγούμενες γενιές και επομένως θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες πρόσληψης ώστε να συνάδουν με τα νέα δεδομένα.


Προσλαμβάνοντας πτυχιούχους το 2022


Τη στιγμή που ο αριθμός των ατόμων που αποφοιτούν κάθε χρόνο καταγράφει ιστορικά υψηλά, υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό ατόμων που επιλέγουν να συνεχίσουν την εκπαίδευση προτού ξεκινήσουν την προσπάθειά για είσοδο στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, με αρκετούς αποφοίτους του 2020 και 2021 να αναζητούν για θέσεις εργασίας, οι περισσότεροι οργανισμοί είναι πιθανόν να λάβουν έναν υψηλό αριθμό αιτήσεων για τους graduate ρόλους τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το ISE 2022 Report, κατά το 2021 κατατέθηκαν 91 αιτήσεις ανά graduate θέση. Αυτό αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί στην ιστορία.

Το 2022 είναι η χρονιά των αλλαγών. Ο αριθμός των graduate θέσεων έχει επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα, και είναι πιθανόν να αυξηθεί περεταίρω. Επομένως, οι οργανισμοί πρέπει να προετοιμαστούν για έναν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων και για μια γενιά πτυχιούχων με διαφορετικές δεξιότητες και απαιτήσεις. Οι εξελιγμένοι ρόλοι εργασίας οδηγούν τους οργανισμούς σε αυξημένη πίεση για να επιλέξουν τους καταλληλότερους υποψήφιους ,αποτελεσματικά και με ακρίβεια από μια ευρύτερη ομάδα ταλέντων, βασιζόμενοι σε νέα κριτήρια.


Που χρειάζεται να εστιάσετε στην διαδικασία πρόσληψης πτυχιούχων

Παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, οι απόφοιτοι του 2020-2022 είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικοί. Έχουν να προσφέρουν πολλά σπουδαία χαρακτηριστικά, από τα οποία μπορεί σίγουρα να επωφεληθεί οποιοσδήποτε οργανισμός—είναι γνώστες της τεχνολογίας, έτοιμοι να αποδείξουν το δυναμικό τους και αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μια κοινωνία με μεγαλύτερη κατανόηση και διαφορετικότητα. Έτσι, οι διαδικασίες πρόσληψης πτυχιούχων από το 2022 και έπειτα.

Για να προσελκύσετε και να εντοπίσετε τους καλύτερους graduates, θα πρέπει να κάνετε τον οργανισμό σας να ξεχωρίσει στα μάτια των υποψηφίων μέσω μιας διαδικασίας που προβάλει με διαφάνεια την κουλτούρα σας και προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το SHL Graduate Solution θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, από την αρχή μέχρι το τέλος και σας δώσει σε βάθος πληροφορίες για τους υποψηφίους, βασισμένες σε δεδομένα.

Αποτελείται από 3 βασικά μέρη, κάποιος θα μπορούσε να τα ονομάσει και τα 3Ε, τα οποία είναι:

Experience: Μεθοδολογίες που προωθούν την κουλτούρα του οργανισμού και είναι προσβάσιμες απ' όλες τις συσκευές.

Efficiency: Αυξήστε την αποτελεσματικότητα στις προσλήψεις σας αξιολογώντας περισσότερους υποψηφίους από ποτέ, με ευέλικτες και εύχρηστες διαδικασίες.

Effectiveness: Μετρήστε τα κρίσιμα competencies που βάσει έρευνας έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για graduates

Αυτό το solution μπορεί επίσης εύκολα να επεκταθεί και να προσαρμοστεί, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το screening μεγάλου όγκου υποψηφίων, καθώς ο αριθμός των αιτούντων graduate συνεχίζει να αυξάνεται, ακόμη και στην μετά-την-πανδημία εποχή.Comments


bottom of page